Sznycle po holsztyńsku
Czego potrzebujesz?
- 8 sznycli cielęcych
- 4 jajka
- 20 dkg wędzonego łososia
- 8 filecików anchois
- łyżka kaparów
- 1 słoiczek marynowanych buraczków
- 4 liście sałaty
- 5 gałązek natki
- olej do smażenia
- sól i pieprz
Sznycle lekko rozbijamy tłuczkiem. Smażymy na oleju przez około 2 minuty z każdej strony. Po zdjęciu z patelni posypujemy solą oraz pieprzem. Smażymy jajka sadzone. Sałatę myjemy i osuszamy. Natkę drobno siekamy. Sznycle układamy na talerzach wraz z jajkami sadzonymi, plasterkami łososia, anchois. Posypujemy je kaparami, pokrojonymi buraczkami i natką pietruszki. Dekorujemy sałatą. Możemy podawać z tostami lub sałatką ziemniaczaną.